Jubilæumsdagen

I april 1944 blev vores gruppe, Oles Torp Grupppe, oprettet, og den sidste lørdag i april 2019 fejrede vi derfor gruppens 75 års jubilæum markeret.

På jubilæumsdagen var der travlhed for morgenstunden af. Den store plæne blev omdannet til en lejrplads med indgangsportal, bålplads, brænde-huggeplads, telte, fedtfælde og bord bygget af rafter. Midt på plænen stod allerede det store samlingstelt, som skulle være midtpunkt i tilfælde af dårligt vejr (som for spejdere kun drejer sig om korrekt påklædning), MEN vejret viste sig fra sin bedste side under dagens arrangement.

I solskin bød gruppeleder Martin Holmgaard velkommen til børn og voksne. Herefter holdt Poul Erik Jensen festtalen, hvor han bl.a. fortalte om den snobrødsplet, som er på hans spejderskjorte. ” Den er fra 1978 – det er nostalgi, og den skal ikke fjernes”. Endvidere sagde han, at spejdergruppen har været med til at præge byen og byens børn. “Som spejder laves mange praktiske ting, der kan bruges videre i livet, og så er der noget, der for mig er det allervigtigste: værdierne, man får som spejder”. Poul Erik sluttede med at sige tak til alle de  frivillige omkring KFUM-spejderne i Aalestrup – og vær beredt til alle de kommende udfordringer..

Distrikschef Mogens Jørgensen fra Aggerborg Distrik var også mødt op og takkede spejdere og ledere for en god indsats i spejderbevægelsen gennem mange år. Han havde en gave med: en brændekløver, så bævere og ulve nu kan kløve brænde uden at risikere at få fingrene i klemme.

Filialdirektør Poul Pedersen fra Jutlander Bank var mødt op med en jubilæumsgave på 6.000 kr,  til støtte for dagens arrangement og fremtidige aktiviteter. Poul Pedersen har selv været spejder og har mange gode oplevelser med sig.

OG SÅ blev der serveret fødselsdagskager under det store mastesejl, samtidig med at der blev bagt snobrød og pandekager over bålet.

Senere rykkede flere voksne spejdere ind, og der blev hygget med lækker mad. Lejrbålsstemningen fejlede ingenting, da dagen sluttede af med guitarspil og sang.

Tusind tak til alle gæster, som var med til at fejre vores jubilæum på bedste vis, og tusind tak til alle ledere og hjælpere som lagde et stort arbejde i planlægning, forberedelse og afvikling af vores jubilæumsdag.

 

Inde i Spejderhuset var udstillet dagbøger, spejderhagl, pokaler, tørklæder, uniformer og t-shirts som fortalte 75 års historie ved KFUM-Spejderne i Aalestrup

 

 

.