Opstarts weekend 2011

Det er efterhånden blevet en tradition i Oles Torp Gruppe, at hver sæson skydes rigtigt i gang med en opstartsweekend i spejderhuset. I år var ingen undtagelse.

Fredag d. 2. september mødte således omkring 40 friske børn, unge og voksne op til knap et døgns opstarts-sjov og hygge.

Netop hygge var i sær i fokus fredag. Efter at have sunget alle grenes opstartssange og gruppelederen havde budt velkommen, var det tid for bævere, ulve og juniorere at finde sovepladser i huset, mens spejdere og seniorer baksede med at få sat to lavuer op. I direkte forlængelse heraf blev der serveret mad i spejderhuset – det er nu lidt hyggeligt, når den store sal er helt fyldt op.

Ved otte tiden bød De Modne Spejdere på lejrbål for hele flokken. Her blev sunget gamle klassikere, udført sanglege og lyttet til, hvordan vi mennesker er noget værd, præcis som vi er med de forskelligheder, det nu indebærer. Herefter stod den på lækre snobrød.

Da de sidste snobrød var ved at blive bagt blev overnatningens tema præsenteret: De Olympiske Lege. Samtidigt blev det fortalt, hvordan der gik rygter om korruption i den olympiske komité. Dette viste sig at være oplæg til det natløb, der senere fandt sted.

Da temaet var olympiade skulle vi nemlig nu ud og bevæge os lidt, først med lidt opvarmning, derefter en lille løbetur og til sidst en omgang styrketræning. Styrketræningen blev imidlertidigt afbrudt, da en ukendt bil pludselig kørte forbi spejderbakken og læssede, hvad der lignede et lig, ud af bagagerummet! Hurtigt gik jagten på, hvad der viste sig at være de korrupte medlemmer fra den olympiske komité, der havde dopet olympiadens største atlet.

Efter at forbryderne var fanget, gik bævere, ulve og juniorer til køjs, mens spejderne tillod sig at holde et lille ekstra lejrbål inden teltene kaldte.

Lørdag stod på olympiske aktiviteter. Disse indebar både raftekast, menneskepyramider, tovtrækning, kroket-golf, vand-sprøjtning, ringridning og stafet mm. Da disse aktiviteter var gennemført og alle havde fået lidt frugt og grønt at styrke sig på, blev den endelige multi-stafet afholdt med Egypten som vinder.

Efter endt stafet sluttede vi af med at synge de forskellige grenes afslutningssange og bede fadervor.

Mange tak for en hyggelig overnatning – jeg ser meget frem til den kommende sæson!

Marianne Haugaard