Spejdernes Lejr 2017

Sammen med mange tusinde andre deltager spejderne fra Oles Torp Gruppe i Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg.

Spejdernes Lejr 2017 er Danmarks største spejderlejr, arrangeret af KFUM Spejderne, De grønne pigespejdere, Det Danske Spejderkorps, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Spejderne kommer til at fylde godt i området ved Sønderborg, hvor der til dagligt bor 30.000 mennesker, men i forbindelse med lejren mere end fordobles indbyggertallet.

“Der er etableret en stor lejrplads på 2 x 2,5 km, hvor der er trukket 9,5 km elkabel og opstillet 1.000 toiletter – og det fortæller lidt om, hvor stort det er”, fortæller Martin Holmgaard, som er enhedsleder ved spejderne i Aalestrup. “Ca. 5.000 udenlandske spejdere deltager i lejren, og heraf er 25 fra vores venskabsgruppe i Skotland. Når Sønderborg-lejren slutter, følger vores skotske venner med her til Aalestrup, hvor de bliver privat indkvarteret og skal opleve vores by”.

“Igennem det sidste år har spejdergruppen været i sving med at tjene penge til at deltage i den store lejr og til besøget fra Skotland; blandt andet har de pakket poser i SuperBrugsen og solgt lodsedler; men der skal også lyde en stor tak til Danske Bank Fonden, NordeaFonden og Lions Club, som har givet økonomisk bidrag. På denne måde er betalingen blevet overskuelig for den enkelte spejder – og der bliver mulighed for aktiviteter sammen med skotterne”, slutter Martin.

 

 

 

”Igennem det sidste år har spejdergruppen været i sving med at tjene penge til at deltage i den store lejr og til besøg fra Skotland, blandt andet har de pakket poser i SuperBrugsen og solgt lodsedler; men der skal også lyde en stor tak til Danske Bank Fonden, NordeaFonden og Lions Club, som har givet økonomiske bidrag. På denne måde er betalingen blev overskuelig for den enkelte spejder – og der bliver mulighed for aktiviteter sammen med skotterne”, slutter Martin.