Gruppeweekend: At være på flugt

KFUM Spejderne i Aalestrup har netop været på deres årlige gruppeweekend, hvor alle medlemmer fra den yngste bæver til den ældste modne spejder er sammen om at opleve og løse opgaver.
I år gik turen til Lejrgården i Dollerup, og årets tema var ”Flygtninge – at være på flugt”. Ved ankomst til Lejrgården gik de ældste spejdere fra 5.-8. kl. i gang med at bygge bivuak, for de skulle sove udendørs, som mange flygtninge gør. En masse halm skulle give varme for natten. De øvrige deltagere blev indkvarteret på lejrgården.
Derefter var der førstehjælpskursus for alle, for det kan der nemt være brug for, når man er på flugt.
Om lørdagen var der flygtningeløb, hvor der bla. skulle malkes en ko, der skulle flyttes vand, koges grød på trangia og transporteres en såret flygtning på en båre. Senere skulle spejderne gennem Syrien, Pakistan, Palæstina, Somalia og Egypten, inden der var tid til aftensmad.
Lørdag aften samledes alle til lejrbål med sang og underholdning, og selvfølgelig var der natløb, hvor man skulle gennem poster for at kunne få asyl i Danmark.
Søndag formiddag stod oprydning på programmet, men der blev også tid til leg og en lille smut ned til fjorden, inden forældrene kom for at hente flygtningene hjem til bløde senge og varme huse igen.
Noget af det, som er helt specielt ved vores gruppetur, er, at børn og voksne bliver blandet på tværs af alder og enheder. Man lærer hinanden godt at kende og bliver rigtig god til at hjælpe hinanden, og samtidig er der udfordringer for både små og store. Sådan en gruppetur passer som fod i hose med vores mål om, at udvikle børn og unge gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer.