Klan Ænder Uden Tænder i storbyen..

Ved 21 tiden d. 3.maj var vi en 4 stykker der mødtes med Sofie under uret på hovedbanegården i København.  Sofie havde arrangeret en weekend for os, som gik ud på at være storbyspejder.

Vi blev udstyret med en gps med 6 poster vi skulle finde og løse i det indre København. Vores start sted var Istedgade, virkelig skrammende på den tid af aften. Da vi når den første post og vi vil til at videre sker der lige pludselig noget helt fantastisk at se på, ikke mindre en 800 mennesker på rulleskøjter kommer susende gennem Istedgade.  Vi gik videre igennem Istedgade på det lille by løb. Vi kom blandt andet igennem Enghave Parken og Søndermarken som ligger ved siden af Zoologisk Have.  Efter en ca. 5km igennem København nåede vi til spejderhuset ved Roskildevej på Frederiksberg hvor Sofie er spejderleder. Hvis man forstiller sig Frederiksberg med høje boligblokke efter hinanden også lige midt imellem en høj boligblok og en kikkegård ligger der på men lille grund en træhytte som er et spejderhus midt i byen. Vi var nu samlet ved spejderhuset Mette, Sofie, Jakob, David, Martin og Jesper som havde taget et senere tog til Kbh. Denne dag blev sluttet af med en sang og varm kakao og boller i en lille træhytte som lige var blevet bygget bag ved spejderhuset.

Lørdag startede vi med en gang morgenmad og mødtes bagefter med en 3 senior som vi skulle dyste mod i løbet af dagen. Da det nu var den 4.maj handlede løbet om krigen, vi var to modstandsgrupper som skulle løse nogle forskellige poster. Det var samtidig også lidt moderne løb da det var facebook / smartphone baseret løb, det hele forgik omkring Carlsberg. Vi sluttede af med at se Carlsberg som er et museum hvor man kan se forskellige gamle effekter fra gammel tid af. Meget spændende. Bagefter gik vi tilbage til spejderhuset for at lave mad og bygge bioark.   Resten af aften gik med at hygge ved bålet med sang og lave pandekager.

Søndag var hjem rejsedag men inden det var der lige nogle praktiske ting som nedtagning af bioark, rengøring og spejderhytten.  På vejene af hele klanen vil jeg sige tak til Sofie for at åbne sit andet hjem (spejderhuset) for os jyder….

Martin S. Holmgaard