Ulvene og juniorne på cykelmuseet

Mandag den 2/2-15

Ulvene/juniorne startede med at gå ned til Cykelmuseet.
Der ventede en mand som skulle vise os rundt på museumet. og fortælle os om alle de mange cykler.
Vi havde en rigtig hyggelig aften med nogle gode historie om de mange forskellige cykler.

Historien om Cykelmuseumet
Danmarks Cykelmuseum er det eneste museum i Norden, der detaljeret behandler cyklernes tekniske udvikling. Museet er indrettet i den forhenværende direktørbolig, der blev opført i 1921 til cykelfabrikken »Jyden«.

De gule bygninger ved siden af, var produktionsbyninger for »Jyden«.

Cykelsamlingen, der er uden sidestykke, omfatter i øjeblikket ca. 150 cykler – fra træcyklen over »Væltepeteren« til nutidens mest kendte model – og indeholder således eksempler på, hvorledes man i tidens løb har eksperimenteret med cyklen som fremdriftsmiddel.

I næsten et århundrede har man bygget cykler med hjælpemotor. Museet har en enestaende samling af knallerter. Mest berømt er den ældste, der blev lavet i 1903. Museet erhvervede denne i 1996.

Samlingen råder over Dronning Ingrid og Kong Frederik d. 9’s cykler, samt den store tyske dramatiker Bertolt Breecht’s cykel.

Samlingen er desuden suppleret med en mængde tilbehør brugt til cyklens udstyr gennem tiderne, og en omfattende samling af symaskiner fra 1850 og fremefter.

Og i erkendelse af, at radioens vugge stod i cykelværkstedet, findes også en præsentativ samling af gamle radioapparater.